KOMBINERET
UNGDOMSUDDANNELSE

Den korte vej til job og uddannelse for dig,
der gerne vil og kan gennemføre
en uddannelse på 2 år

UDDANNELSES-SKOLERNE

– håndholdte forløb og kloge hænder

KUU Nordøstsjælland har to hjemskoler. Og det betyder også to tilgange og kulturer omkring det at drive en skole. På Ungdomsskolen handler det om håndholdte forløb og om at nå hele vejen rundt om de unge. På Produktionsskolen Sundet snakker man om, at den unge skal lære at tænke på sig selv. Her tror man på Kloge Hænder.

trelinjer

Ungdomsskolen Helsingør

På Ungdomsskolen er inspektøren, Helle Josefsen, glad for at have fået en uddannelse, som kan samle de unge op, som efter reformerne falder igennem i det almindelige skolesystem. KUU passer godt til Ungdomsskolen, mener hun.

– Det falder så godt i tråd med vores ambition om at være for alle unge. Og så er vi rigtige glade for at være med til at realisere kommunens visioner om at gøre Helsingør til en uddannelsesby og tage hånd om de mest sårbare unge, siger Helle Josefsen.

Den pædagogiske leder for Ungdomsskolens heltidsundervisning, Mette Hultgren, mener, at KUU først og fremmest skal kunne noget andet end de steder, de unge kommer fra, og hvor de har lidt nederlag.

– De unge har brug for massiv pædagogisk tilstedeværelse, vi kalder det at være håndholdt. Men det betyder også, at vi stiller krav, særligt på de sociale og personlige planer, siger hun.

– Alle har jo dybest set brug for en ordentlig relation til deres medarbejdere og chefer, de her unge de reagerer bare kraftigere, hvis den ikke er der, lyder det fra Mette Hultgren.

Det unikke ved Ungdomsskolens tilgang til KUU er ifølge Helle Josefsen, at det er en alsidig organisation med forskellige uddannelser og en meget bred berøring med unge.

– De mange typer af ansatte, vi har, giver os nemlig bedre mulighed for at arbejde individuelt og støtte den enkelte elev rigtigt, siger inspektøren.

Produktionsskolen Sundet Helsingør

Sundet er en produktionsskole og derfor allerede gearet til unge, som ikke er afklarede om, hvad de vil. De almindelige elevers undervisning er bygget op på samme måde som KUU. Praktiske værkstedsfag, suppleret med almene fag som dansk og matematik.

– Det betyder, at eleverne på KUU modtager undervisning sammen med produktionsskolens øvrige elever. Men der bliver stillet andre krav til både engagement, niveau og selvstændighed i arbejdet, ligesom der – modsat de øvrige elever – arbejdes målrettet frem imod en eksamen, fortæller produktionsskolens leder, Tommy H. Widriksen.

Skolen er generelt organiseret efter et princip om læring ved konkret og praktisk arbejde. Der produceres til salg i skolens værksteder, ligesom eleverne indimellem løser praktiske opgaver ude i byen. På samme måde er skolens vedligeholdelse og øvrige arbejdsopgaver også elevbaserede.

Det er vid udstrækning eleverne selv, der står for kantinens mad, vedligeholder bygningen og dens grønne område og løser eventuelle problemer med skolens IT-systemer.

– Vi kalder det ”Kloge Hænder”, fortæller Tommy H. Widriksen.

Erhvervsassistent til mad og salg

Følg din mavefornemmelse, og bliv madglad på køkkenlinjen

temagrafik_koekken

Erhvervsassistent til klargøring af biler

Du behøver ikke elske biler for at blive ’klargører’ – men du kommer nok til det

temagrafik_bil

Erhvervsassistent til service i virksomheder og offentlige institutioner

Service er noget, vi gør for andre mennesker,  – uanset om det er med ble, skovl eller netværkskabler

temagrafik_service02