ERHVERVSASSISTENT
TIL SERVICE I VIRKSOMHEDER OG OFFENTLIGE INSTITUTIONER

Den korte vej til job og uddannelse for dig,
der gerne vil og kan gennemføre
en uddannelse på 2 år

Erhvervsassistent til service i virksomheder og offentlige institutioner

Service er noget, vi gør for andre mennesker,  – uanset om det er med ble, skovl eller netværkskabler

Med en KUU-uddannelse indenfor service lærer du, hvordan man holder styr på tingene og bevarer overblikket. Både når det gælder private såvel som offentlige virksomheder, har de brug for service.

Derfor tilbyder vi en uddannelse indenfor service. Denne uddannelse giver dig et forspring med en viden, som er en forudsætning for at yde god service.

Der kan være tale om at uddannelsen foregår indendørs såvel som udendørs. Du vil skulle følge skolens værksteder indenfor Grønt – Anlæg (tømmer) – IT-support eller pædagogisk værksted ( børn/unge og ældre pleje).

Uanset hvilket værksted du måtte blive placeret på, vil du få styrket din selvtillid, du vil blive bedre til at bevare overblikket, du vil være bedre rustet til at komme videre med et arbejde eller en uddannelse.

Lige præcis din uddannelse bliver formet af den, du er. Så lærer du nemlig de ting, du har mest brug for. Det personlige og sociale skal være med, for ellers kommer man ikke langt med de faglige ting. Derfor arbejder vi blandt andet med selvtillid, så du ikke går i stå, når du er i tvivl, men har mod på at løse problemerne selv.

Service handler om kundekontakt og om viden indenfor ”sit fag”. Du skal være i front, og være i stand til at beregne pris, efterkomme kundens ønsker (om muligt). Du skal i erhvervstræning for at du kan øve dig, eller for at finde ud af om du har valgt den rigtige uddannelse. Når du er færdig med din uddannelse som KUUér, skulle vi gerne sammen have gjort dig bedre rustet til et arbejde eller til at du videreuddanner dig.

På Sundet foregår undervisningen sammen med produktionsskolens andre elever. KUU’er får du dine egne opgaver, og vores forventninger til dig er nogle andre.
Du bliver undervist i dansk, matematik og afsætning og så dit praktiske værkstedsfag indenfor service.

PÅ VÆRKSTEDET LÆRER DU

Og får viden om og øvelse indenfor en række områder:

Det kunne være:

 • Pleje og omsorg, eller
 • Arbejde med børn og unge, eller
 • Servicering af private og virksomheders IT-løsninger, eller
 • Reparere PCér / Smatphones, eller
 • Anlægge haver, fælde træer, eller
 • Være med i et udviklingsteam – starte din egen virksomhed.

Afhængigt af dine interesser, starter du på det af skolens værksteder, som passer til dine ønsker.

ERHVERVSTRÆNING

Når du går på uddannelsen, kommer du i erhvervstræning i forskellige virksomheder.

Det kan være:

 • Børnehaver
 • Plejecentre
 • It-virksomheder
 • Anlægsgartnere
 • Innovationscentre

VIDEREUDDANNELSE

Uddannelsen kvalificerer dig til at søge videre ind på forskellige uddannelser

F.eks. erhvervsuddannelsen til serviceassistent.
Dine beviser kan også bruges inden for andre uddannelser.

Forudsat at du har karakteren 2 i matematik og dansk fra folkeskolens prøver i 9. klasse.

Læs mere om uddannelsen

FAKTA

 • Opbygning: 4 moduler af 20 uger
 • Sted: Produktionsskolen Helsingør (Sundet)
 • Fag: Dansk, matematik, afsætning og et værkstedsfag i service (+arbejdsportfolio)

”Uanset om det er IT, pædagog, grønt eller byg, så modnes de unge og får en faglig ballast, der gør, at de kan komme ud som arbejdsmand i en virksomhed eller gennemføre en uddannelse bagefter.”

Anders Saak, faglærer IT, Produktionsskolen Sundet

Nicolai

Nikolai startede på produktionsskolen Sundet efter 10. klasse. Det var her, han fandt IT-linjen på KUU, og han er lykkelig for at kunne blive lidt længere, lære lidt mere og få papirer på det, han har lært.

I folkeskolen var Nicolai lidt den stille type. Han havde ikke så mange venner, og skolen kedede han. Alt det ændrede sig, da han startede på Sundet.

– Da jeg kom herud, fik jeg nærmest venner fra dag et, og det er kun blevet bedre, efter jeg startede på KUU. Der er fede lærere, fedt at være, og du får et rigtig godt fællesskab, hvis du er åben. Fællesskabet er en stor del af uddannelsen, synes jeg. Jeg har flyttet mig så meget, også socialt, fortæller Nicolai.

Hans lærer, Anders, har en anden måde at undervise på end det, Nicolai oplevede i folkeskolen, og det virker.

– Han giver sig tid til at lære én det, så man forstår det. Det er ikke som folkeskolen, hvor du hele tiden skal spørge. Her er det fingeren op, du markerer, ’det her forstår jeg ikke, kan du forklare det på en anden måde?’ Og han går først videre, når han ved, alle er med.

Det er Nicolais plan at læse videre med IT, når han har gennemført KUU, men først vil han gerne tjene lidt penge. Han føler, at han har lært enormt meget på uddannelsen, både om netværk og programmering.

– Da jeg startede, kunne jeg det helt basale, men nu har jeg lært så meget. Jeg har lært at fejlfinde, installere printere, netværk, programmering osv., lyder det fra Nicolai.

ER DU MERE TIL
MAD, SALG
ELLER
KLARGØRING AF BILER?

Erhvervsassistent til mad og salg

Erhvervsassistent til klargøring af biler